• Стена плача онлайн ru.begthelord.com
 • сделать ремонт stroy-sila.com
 • 3D Studio Max - 2. Külső falak elkészítése /oktatóvideó/

  See video

  A külső falakat a már létrehozott /box/ –ból kiindulva fogjuk elkészíteni. Ehhez először hozzá kell rendelnünk egy szerkesztő módosítót jelen esetben az /Edit poly/-t. Ezt a /Modify / fül legördülő listájából tudjuk kiválasztani. Ha pedig hozzárendeltük a jobb oldalon meg is jelenik a módosító panelje.

  Válasszuk ki a felületet /Polygon/ amellyel a különböző felületeket tudjuk kijelölni. A felületeket a az élek határolják /Edge/ az éleket pedig a csomópontok /Vertex/ fogja közre. Ezek közül mindig azt kell kiválasztani ami az adott feladat elvégzéséhez a legmegfelelőbb. Jelen esetben az egyik oldallapot szeretnénk kihúzni addig a pontig amíg az alaprajzon a belső sarkot el nem éri.

  Ehhez válasszuk az /Extrude/ gomb melletti kis ablakot. Ha csak a gombra kattintunk nem adható meg pontos értek alkalmazása pedig a bal egérgombot nyomva tartva a felületen elmozgatjuk az egeret ekkor ki vagy be tolódik a felület. Ha viszont pontosan szeretnénk megadni a méreteket kattintsunk a gomb melletti kis ablak ikonra, ekkor előugrik a felületen egy parancsablak amelyben megadhatjuk az értékeket. Először a távolság pontra mozgatva az egeret megjelenik két nyíl. A megfelelőre kattintva és nyomva tartva az egér bal gombját majd megmozgatva az egeret megközelítőleg a megfelelő pontba tudjuk húzni a felületet. A pontosításhoz az értekre kattintva fel le tudjuk kerekíteni. A falsarkoknál az átforduló fal keresztmetszetével húzzuk ki a felületet, ilyenkor elegendő az érték megadása.

  Ha két felületet szeretnénk összekötni akkor használjuk az áthidalás /Bridge/ parancsot itt elég a két összekötendő felületet ki kell jelölni majd a /Bridge/ gombra kattintvai, a program automatikusan áthidalja a köztes területet.

  Hozzáadás a kijelöléshez: nyomva tartott CTRL gomb

  Elvétel a kijelölésből: nyomva tartott ALT gomb

  Ha egy pontot valamely nézetben egy másik pontra szeretnénk mozgatni használjuk a követőket /Snaps/. A mini paletta előhozása: a Felső menüsor egy üres részen jobb klikk és válaszuk a /Snaps/ lehetőséget.
  A megjelenő ikonok közül a legtöbbet használt a csomópont követés /snap to vertex toggle / illetve még a háló követés ami hasznos lehet /snap to grid points toggle /.

  Ha kiválasztottuk hogy mit szeretnénk követni mindig meg kell adni az aktuális nézetablakhoz tartozó dimenziót. Amit a felső ikonsor /Snaps toggle/ gombján nyomva tartott bal egérgombbal tudunk kiválasztani. Általánosan igaz hogy perspektívában a 3-as míg a 2D dimenziós nézetekben a 2.5-es beállítás használatos. Ezen mágnesek ki/be kapcsolása és váltása elég sűrűn használt viszont ajánlott csak addig bekapcsolni amíg az adott mozgatást elvégezzük. Mert ha bekapcsolva marad és mondjuk a tengely mentén szeretnénk mozgatni valamit akkor elmozdulhat, ennek oka hogy keresi azt a pontot amihez illeszkedni tudna. Ezen parancsokkal a teljes külső kontúr elkészíthető.

  Share this
 • Золотое Перо
 • сверление отверстий Днепропетровск
 • резка проемов Днепропетровск
 • демонтаж Днепропетровск
 • стеклянные витрины Киев
 • обработка стекла Киев
 • стеклянные двери Киев
 • стеклянные перегородки Киев
 • зеркало Киев